Министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола Стоянов е роден през

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола Стоянов е роден през
Коментари Харесай

Икономическият министър се срещна с новия посланик на Украйна

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет се срещна с новоназначения дипломат на Украйна в България Н. Пр. госпожа Олеся Илашчук.

Двамата разискаха положението и вероятностите на двустранното съдействие в икономическата сфера, както и опциите за задълбочаване на комерсиалните връзки сред страните.

В Украйна се намира българска историческа диаспора от над 200 хиляди души, която в допълнение укрепва нашите връзки и основава солидна основа за тяхното по-нататъшно подсилване във всички области от съвместен интерес, уточни министър Стоянов.

Той добави, че двете страни имат обичайно положителни стопански връзки и Украйна през годините е измежду водещите търговски сътрудници на България.

„ Двете страни демонстрираха, че поддържат и надграждат икономическите си връзки, даже в условия на война “, сподели Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Той акцентира солидарността на България с украинския народ и готовността на българските компании да вземат участие интензивно в процеса на възобновяване на страната след края на военните дейности, „ който всички се надяваме да пристигна колкото е допустимо по-скоро “.

Министър Стоянов повдигна тематиката и за покачвания импорт на зърно и слънчоглед от Украйна и посочи потребността да се откри уравновесено решение за района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР